Hämeenlinnan Taekwondoseura

Taekwondo on koreasta lähtöisin oleva, maailman harrastetuin kamppailu-urheilulaji. Mestari Dae Jing Hwang toi lajin Suomeen 1979. Hämeenlinnan Taekwondoseura on perustettu vuonna 1984. Suomen Taekwondo Unioni (STU) toimii seuramme kattojärjestönä. Olemme lisäksi Suomen Taekwondoliiton jäsenseura.

Seuramme tarjoaa harrastajille laadukasta ohjausta vauhdikkaan sekä monipuolisen kamppailu- ja urheilulajin parissa. Taekwondossa pääset harjoittelemaan mm. potkuja, lyöntejä, itsepuolustustekniikoita, torjuntoja, ottelua ja liikesarjoja. Hämeenlinnan Taekwondoseurassa harjoitetaan tyylisuunnaltaan World Taekwondoa (WT), joka on virallinen olympialaji. 

Seuramme pääopettaja Anne Hiltunen (4. dan) on harrastanut Taekwondoa jo yli 20 vuoden ajan. Anne aloitti lajin Riihimäen seurassa vuonna 1992 ja oli vuonna 2016 mukana perustamassa Länkyn Taekwondoseuraa. Anne vastaa seuran kausisuunnitelmasta ja varmistaa opetuksen korkean laadun. Lisäksi hänellä on aktiivinen rooli Suomen Taekwondoliiton hallituksessa ja harrastevaliokunnassa.

Seuramme kaikilla ohjaajilla on pitkä kokemus Taekwondosta ja sen eri osa-alueista. Jokainen ohjaajamme on käynyt ohjaajakoulutuksen ja pyrkii jatkossakin kouluttautumaan ja kehittämään taitojaan sekä osaamistaan antaakseen seuran harrastajille parhaan mahdollisen opetuksen ja ohjauksen.


Seuran hallitus
Puheenjohtaja: Saku Ylönen
Rahastonhoitaja: Jari Ojansivu
Sihteeri: Jelena Lautala
Harrastustoiminta- ja somevastaava: Anne Hiltunen
Tiedottaja: Sami Launiala

Seura järjestää vuosittain sääntömääräisen kokouksen, jossa käsitellään mm. tilinpäätös ja vuosikertomus, vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja hallituksen muodostaminen. Hallitus kokoontuu tarpeen mukaan hoitamaan seuran asioita ja kehittämään seuran toimintaa.

Seuran jäseneksi liittyminen ja seurasta eroaminen

Seuran jäseneksi voi liittyä vähintään 6-vuotias henkilö. Alle 18-vuotiaalla tulee olla vanhempien suostumus seuran jäseneksi liittymiseen. Jäseneksi voi liittyä esimerkiksi ilmoittautumalla peruskurssille tai ottamalla yhteyttä seuran hallitukseen. Jäseneksi hyväksytyn henkilön tiedot, sekä alaikäisen henkilön osalta myös huoltajan tiedot liitetään seuran jäsenrekisteriin.

Jäsenen, joka haluaa erota seurasta, tulee ilmoittaa asiasta seuran hallitukselle kirjallisesti tai seuran kokouksessa. Ero katsotaan tapahtuneeksi heti, kun ilmoitus on tehty, mutta eroava jäsen on velvollinen suorittamaan kuluvan kauden harrastus- ja jäsenmaksunsa. Seuran hallitus voi erottaa jäsenen, joka laiminlyö jäsenmaksunsa suorittamisen, toimii seuran sääntöjen vastaisesti, tai joka törkeästi rikkoo Suomen lakia tai käyttää kamppailulajeja väärällä tavalla esimerkiksi haastamalla riitaa. Hallitus tekee päätöksen tapauskohtaisesti.

Harrastus- ja kilpailutoimintaHämeenlinnan Taekwondoseura tarjoaa kaikenikäisille harrastajille hyvät kuntoilu- ja liikuntamahdollisuudet fyysisten ja henkisten ominaisuuksien kehittämiseen. Harrastajien edistymistä seurataan keskimäärin kaksi kertaa vuodessa järjestettävillä vyökokeilla. Noudatamme harjoittelussa kausisuunnitelmaa, joka takaa monipuolisen harjoittelun ja mahdollisuuden kehittyä säännöllisesti harjoitteleville. Kausisuunnitelma koostuu kolmesta eri harjoittelukaudesta, jotka toteutuvat puolivuosittain seuraavasti:


Peruskuntokausi on harjoitteluun valmistava kausi, jonka tavoitteena on harjoittelutauon jälkeen totuttaa keho korkeatempoisempaan treeniin.

Tekniikkakaudella harjoitellaan monipuolisesti kaikkia taekwondon osa-alueita ja kehitetään harjoittelijan fyysistä ja henkistä suorituskykyä peruskuntokautta kovemmalla intensiteetillä.

Vyökoekaudella harjoitellaan vyökokeeseen järjestelmällisesti. Kahden kuukauden harjoitteluajasta 1,5 kk on teemoitettu harrastajan oman vyöasteen mukaisesti niin, että kaikki osa-alueet tulee käytyä läpi. Viimeiset 2 viikkoa ovat yleistä kertaamista kaikista osa-alueista.


Lapset ja nuoret
Ohjauksen tavoitteena on luoda mahdollisuuksia harrastaa leikinomaisesti liikuntaa kamppailu-urheilun parissa sekä kehittää lasten ja nuorten ryhmätyötaitoja sekä henkisiä ja fyysisiä ominaisuuksia koulutettujen ohjaajiemme johdolla.

Kilpailutoiminta
Seurastamme löytyy ottelu- ja liikesarjakilpailuvalmennusta kaikille halukkaille seuran harrastajille. Päämäärämme on tarjota harrastajalle valmiudet kilpaurheiluun. Asiantunteva valmennus eri osa-alueilla ja oikeaoppiset harjoitusmenetelmät tuovat jatkuvuutta liikuntauralle, joten harrastusta on mahdollista jatkaa myös vanhemmalla iällä.

Taekwondossa kilpaillaan lähinnä ottelussa (kyorugi) ja liikesarjoissa (poomsae). World Taekwondo -tyylisuunnan ottelu on täyskontaktilaji, jonka vuoksi ottelijoilla on suojat (käsi- ja jalkasuojat, hanskat, rintapanssari, alasuojat, hammassuojat sekä kypärä). Ottelussa sallittua ovat lyönnit vartaloon sekä potkut vartaloon ja päähän. Liikesarjakilpailuissa kilpailija esittää ennalta määrätyt liikesarjat joko yksin tai parin kanssa tuomaristolle, joka arvioi ja pisteyttää suorituksen.

Kilpailutoimintaan osallistuvalla harrastajalla tulee olla Suomen Taekwondoliiton lisenssi hankittuna.

Lisenssi ja vakuutus
Seuramme harrastustoimintaan osallistuvalta harrastajalta ei vaadita lajilsenssiä, mutta suosittelemme kuitenkin sen hankkimista, sillä lisenssi antaa harrastajalle osallistumisoikeuden Suomen Taekwondoliiton järjestämiin tapahtumiin, leireihin ja kilpailuihin.

Huom! Hämeenlinnan Taekwondoseura ry ei vakuuta harrastajiaan tapaturmien varalta, eivätkä seuramme ohjaajat ja valmentajat ole vastuussa mahdollisista tapaturmista. Suosittelemmekin vakuutuksen hankkimista kaiken varalta, vaikka seuramme harjoituksissa sattuukin tapaturmia äärimmäisen harvoin. Taekwondon harrastus- ja kilpailutoimintaan sopivan vakuutuksen voi hankkia Suomen Taekwondoliiton kautta. Muuta kautta hankittujen vakuutusten osalta suosittelemme tarkistamaan kattaako vakuutus kamppailulajit harraste- ja kilpailutasolla.

Lisenssistä ja vakuutuksesta sekä niiden hankinnasta löydät lisätietoa Suomen Taekwondoliiton sivuilta. 

Ohjaajat

Anne Hiltunen
Musta vyö, 4. dan
Seuran pääopettaja.

Koulutukset:
Suomen Taekwondoliiton 1- ja 2-tason ohjaajakoulutus
Suomen Taekwondo Unionin ohjaajakoulutukset

 

Saku Ylönen
Musta-ruskea vyö, 2. kup

Koulutukset:
Suomen Taekwondo Unionin ohjaajakoulutukset
Jelena Lautala
Musta-ruskea vyö, 1. kup

Koulutukset:
Suomen Taekwondo Unionin ohjaajakoulutus

Seuramme yhteystiedot

Hämeenlinnan Taekwondoseura ry
y-tunnus: 3042559-5

Käynti- ja postiosoite: Louhimokatu 5 A2, 13100 Hämeenlinna

Puhelin: 045 783 67592
Sähköposti: tkd.hml@outlook.com