• '
    '
  • '
    '
  • '
    '

Taekwondo Tikkurila

Tikkurilan Taekwondo seura

Tervetuloa Tikkurilan Taekwondo Hwang ry:n kotisivuille. Seuramme harjoittelee WTF Taekwondoa, joka on virallinen olympialaji. Kuulumme yhtenä osana Suomen Taekwondo unionin jäsenseuroja. 
 
Alkeiskurssimme alkaa syksyisin. Tarkempi aikataulu selviää myöhemmin. Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostitse tikkurila(ät)stu.fi Lisätietoja:
Jokke 040 358 1438, Seppo 050 332 4084 ja Ville 040 591 8632
  
Suomen Taekwondo Unioni ry on kahdeksan Etelä-Suomessa toimivan Taekwondo seuran kattojärjestö. STU:n keskuspaikkana toimii Herttoniemen Taekwondo keskus. Suomen Taekwondo Unioni on liittynyt syksyllä 1999 Suomen SLU:n (Suomen Liikunta ja Urheilu) alaisen Suomen Taekwondoliiton yhteyteen. Näin olemme yhdistäneet voimamme mm. kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen järjestämisessä sekä niihin osallistumisessa.
 

Tietoa seurasta

Seuramme on toiminut vuodesta 1991 lähtien Tikkurilassa Vantaalla. Seuran perustajajäseninä/aktiiviopettajina toimivat silloin Timo Räkköläinen ja Jouko "jokke" Luukkonen 2 dan. 
1980-luvulla ja 1990-luvun alussa Taekwondolla oli kova buumi ja Tikkurilan seuran alkeiskurssinäytöksissä nähtiin useita kymmeniä lajista kiinnostuneita katsojia. Lopulliset aloittavat alkeiskurssiryhmät olivat kooltaan n.10-15 hengen ryhmiä. 
 
Alkeiskurssi on kestoltaan kahdesta kolmeen kuukautta ja päättyy keltaisen vyön graduointiin. Tämän jälkeen alkeisryhmä liittyy muiden harrastajien pääjoukkoon.
 
Seuramme on tiivis porukka jossa kaikki tuntevat toisensa ja kaikkien kanssa tullaan toimeen. Vakavalla naamalla treenaaminen ei kuulu tyyliimme, eikä treeneissä ole koskaan tylsää.
 
Noin kerran viikossa harjoittelemme vapaammin. Tällöin varustuksena on t-paita ja Taekwondo-puvun housut. Nyrkkeilyhanskat ja mahdolliset suojavälineet, etenkin hammassuojat ovat hyvä hankinta näihin treeneihin. "Nekkailutreeneissä" on harjoiteltu nyrkkeilyä, kickboxingia, mattopainia ja tietysti Taekwondoa harrastajan oman valinnan mukaan joko täydellä kontaktilla tai rauhallisempaan tahtiin.