• '
  '
 • '
  '
 • '
  '

Seurassamme harjoittelee tällä hetkellä reilut 150 lasta ja nuorta. Harjoittelu tapahtuu ikä- ja vyöarvoryhmissä. Taitojen kehittymistä seurataan säännöllisesti vyö- ja natsakokeilla. Taekwondossa, kuten muissakin kamppailulajeissa, hyvät käytöstavat, itsekuri ja toisten kunnioittaminen ovat tärkeä osa harrastajan arvomaailmaa. Näitä harjoittelemme nuorempienkin lasten ryhmissä liikunnan ohessa.

2–4-vuotiaat
Taapero-Taekwondossa on tavoitteena oppia liikunnan perustaitoja, esimerkiksi koordinaatiota, tasapainoa, hyppyjä ja kaatumistekniikoita. Lisäksi opetellaan lajinomaisia asioita: torjuntoja, lyöntejä, potkuja ja itsepuolustustekniikoita. Taekwondon fyysisten taitojen lisäksi opitaan hyviä käytöstapoja ja muiden ihmisten kunnioittamista. Yhdessä tekeminen luo lapselle turvallisuutta ja antaa miellyttävää taekwondon oppimiskokemusta koko perheelle. Harjoituskauden kuluessa järjestetään natsakokeita, joissa harrastajat pääsevät näyttämään oppimiaan taitoja. Yksittäinen harjoitus kestää 45 minuuttia. Harjoitteluasuksi sopii T-paita ja verryttelyhousut, taekwondopuvun voi hankkia myöhemmin. Harjoittelemme paljain jaloin.

 

Kuva: Riitta-Ilona Hurmerinta.

 

Perhe-Taekwondo (5-10 -vuotiaat lapsi vanhemman kanssa) 
Ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa vanhempi itsekin harjoittelee yhdessä lapsensa kanssa ja he etenevät myös vyöarvoissa samalla tavalla. 
Harjoituksissa tehdään kivoja leikkejä, kehittäviä lajiharjoitteita sekä parannetaan lapsen, ja toki vanhemmankin, kehonhallintaa.

Jos vanhempi käy harjoituksissa lapsensa kanssa vain kerran viikossa, niin hän maksaa lasten kausimaksun mukaisesti. Jos vanhempi haluaa lisäksi osallistua jooga- ja/tai kahvakuulatunneille, niin hän maksaa aikuisten kausimaksun. Kausimaksu voi olla 3 tai 6 kk.
Lapsen harjoittelumaksu on lasten hinnaston mukainen.

 

Kuva: Riitta-Ilona Hurmerinta.

5–8-vuotiaat

Tässä ikäryhmässä taekwondoon tutustutaan leikkien ja yksinkertaisten lajiharjoitteiden avulla. Lasten taekwondoharjoittelun tavoitteena on liikkuminen ja lajiperusteiden hallinta. Harjoitukset sisältävät ikään sopivia koordinaatio- ja tasapainoharjoitteita. Lisäksi opetellaan salikäyttäytymistä sekä ryhmässä ja pareittain treenaamista.

 

Kuva: Riitta-Ilona Hurmerinta.

 

9–13-vuotiaat
Tämän ikäryhmän harjoittelun tavoitteena on taekwondon perusasioiden hyvä hallinta, kuntotason kohottaminen ja liikunnanilon luominen osaksi arkea. Harjoittelussa kehitetään nopeus- ja voimaominaisuuksia leikinomaisin harjoittein yksilöiden kehitystasot huomioiden. Keskitymme vahvistamaan tasapaino- ja koordinaatiokykyä erilaisilla vartalonhallintaan liittyvillä lajiharjoitteilla. Ryhmässä treenaaminen kehittää myös sosiaalisia taitoja. Kilpailemisesta kiinnostuneille varhaisnuorille tarjoamme urheilullisempaakin valmennusta.

 Katso kurssien alkamispäivät

 

Yli 13-vuotiaat harjoittelevat yhdessä aikuisharrastajien kanssa.

Kaikkien ryhmien harjoitusvuorot.

Taekwondoharjoittelijan ohjeet:

 • Kuuntelen ohjaajaa ja keskityn harjoittelemiseen
 • Yritän aina parhaani ja kannustan muita
 • Harjoittelen kaikkien kanssa
 • Annan muiden harjoitella rauhassa
 • En käytä oppimiani tekniikoita väärin
 • Kamppailija ei kiusaa ketään koskaan
 • Lisää ohjeita harjoittelemisesta löydät Harjoitteluohjeet-sivulta.

Onko lapsesi kiinnostunut aloittamaan taekwondon? 

Kuva: Riitta-Ilona Hurmerinta.
< >

Tarina työntekijästämme Josesta

keski-iässä takaisin teininä aloitetun taekwondon pariin

Korean matka - unohtumaton elämys

Inkwon Hwang – taekwondolle ja taekwondoperheelle

Yhteystiedot

Herttoniemen Taekwondo seura
Käyntiosoite: Mekaanikonkatu 15 B
taekwondo.herttoniemi@gmail.com
WhatsApp
050 5225917 (puhelu, tekstiviesti)

kuva kuva kuva

Sijaintimme