• '
    '
  • '
    '
  • '
    '

Suomen Taekwondo Unionin ottelujoukkue panostaa kilpailutoimintaan yhteistyössä jäsenseurojen kanssa. Joukkueen toiminta-ajatuksena on tarjota tavoitteellisille kilpaottelijoille laadukasta valmennusta, yhteistä leiri- ja kilpailutoimintaa sekä väylä kansainvälisiin kilpailuihin ja sitä myötä mahdollisiin maajoukkuenäyttöihin.

Ottelujoukkue tuo urheilijat ja tukijoukot yhteisille leireille vähintään 10 kertaa vuodessa. Joukkueen vastuuvalmentaja vastaa myös mm. harjoittelun ohjelmoinnista, videoanalyyseista, henkilökohtaisista kehityskeskusteluista urheilijoiden kanssa, sekä vie joukkueen neljään yhteiseen kilpailuun vuosittain, joista 1-3 kilpailua käydään ulkomailla riippuen joukkueen sen hetkisestä tasosta.

Ulkomaan kilpailuissa valmennuksesta vastaa lisensoitu ja koulutettu valmentaja. Kotimaan kisoissa 'koutsaa' pääsääntöisesti urheilijan henkilökohtainen valmentaja ellei muuta sovita. Urheilijat edustavat kotimaan kilpailuissa omaa seuraansa, mutta ulkomailla urheilijat edustavat lähtökohtaisesti, mikäli mahdollista, Suomen Taekwondo Unionia.
 
Ottelujoukkueen edut urheilijalle ovat  m.m.:
1. osaavan valmentajan tuki ja opetus
2. harjoitusleirit muiden tavoitteellisten kilpaottelijoiden kanssa
3. teoriaa, taktiikkaa, tekniikkaa, fysiikkaa, testausta
4. etukäteen laadittu kilpailukalenteri ja harjoitussuunnitelma
5. henkilökohtaiset kehityskeskustelut
6. henkilökohtaiset videoanalyysit ja palaute
7. joukkueenjohto hoitaa matkajärjestelyt ulkomaan kisoihin, ei tarvitse itse huolehtia niistä.
8. lisensoitu valmentaja mukana ulkomaan kilpailuissa (yksittäisillä seuroille ei aina tätä ole)
9. ulkomaankilpailujen myötä mahdollisuus antaa maajoukkuenäyttöjä (kisamatkoista aiheutuvat kulut urheilja kantaa itse)

Edut seuralle ovat m.m.:
1. valmennustiedon kartuttaminen ja jakaminen
2. yhteinen lisensoitu valmentaja luo taloudellisia hyötyjä verrattuna tilanteeseen jossa jokaisessa seurassa on oma valmentaja
3. yhteiset ulkomaan kisamatkat luovat niinikään skaalaetuja seuroille
4. yhteinen kontaktihenkilö sidosryhmiin
5. yhteinen otteluasioiden koordinaattori
6. sähköpostituki kysymysten varalle

Ottelujoukkue rahoittaa toimintansa erillisillä urheilijoiden joukkuemaksuilla ja seurojen seuramaksuilla. 

Ryhmän vuosittainen tavoitekoko on 6-12 urheilijaa. Hakijalta edellytetään vähintään 12 vuoden ikää,  7. kup vyöarvoa, ja sitoutumista säännölliseen harjoitteluun, leireilyyn ja kilpailemiseen. Joukkueen jäsenet valitaan seuravalmentajien suosituksesta ja näyttöjaksojen perusteella. Näyttöjakso on 4-6 viikon pituinen ja sisältää seuraavat vaiheet: a) näyttöleiri 1; b) oman aikataulun suunnittelu laaditun harjoitusohjelman pohjalta nettipohjaisessa kalenterissamme; c) harjoittelun raportointi sähköisessä treenipäiväkirjassa; d) videoanalyysi-kotitehtävä ja e) näyttöleiri 2. Valintajaksoon osallistuminen maksaa 30 euroa, joka hyvitetään joukkuemaksussa jos hakija valitaan joukkueeseen.

Ottelujoukkueen vastuuvalmentajana toimii Mika Tarhanen (1. dan). Hänellä on 30 vuoden taekwondotausta ja näyttöjä valmennustyöstä kilpaottelun parissa SM-, PM-, ja EM-mitalitasoilla.

Mikäli kiinnostuit ottelujoukkueesta, ole yhteydessä Mikaan osoitteessa: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 
Ottelujoukkueen kausi 2016 takana. Kuvassa vasemmalta tuoreet Liigamestarit Sami Lee, Jessica Muikku, Piia Muikku ja Suomen mestari Ivan Kuznetsov.