• '
    '
  • '
    '
  • '
    '
Herttoniemen Taekwondoseura laajentaa opetusvalikoimaansa asetekniikoihin tammikuusta 2018 alkaen. Uuden harjoittelumuodon välineistöön kuuluvat nunchaku, puumiekka, lyhyt keppi ja pitkä keppi. Asetekniikkaharjoitusten tavoitteena on haastaa kehonhallintaa ja kehittää lajitaitojen lisäksi tarkkuutta sekä tarjota monipuolista liikuntaa.

Asetekniikoita harjoitellaan taekwondosta erillisillä vuoroilla, mutta kokemus taekwondosta tai muista kamppailulajeista on hyödyksi. Harjoittelussa hyödynnetään erityisesti taekwondosta tuttuja asentoja ja perustekniikoita.

– Haluamme tarjota seuramme harrastajille jotain uutta. Asetekniikkaharjoitusten on tarkoitus
piristää myös taekwondon harrastamista. Soveltamismahdollisuudethan ovat rajattomat, toteaa seuran pääopettaja Inkwon Hwang.

Asetekniikat muodostavat oman lajinsa, jossa edetään vyöasteittain. Kolme ensimmäistä vyöarvoa (10.–8. kup) käsittävät nunchaku-tekniikoita. Seuraavilla vyöasteilla, 7.–5. kup, mukaan tulevat miekkatekniikat ja kolme seuraavaa (4.–2. kup) puolestaan painottuvat 150 cm lyhyen kepin ja 180 cm pitkän kepin tekniikoihin. Viimeisellä värivyöasteella (1. kup) valmistaudutaan mustan vyön kokeeseen kertaamalla kaikkia asetekniikoita sekä soveltamalla niitä yhteiskäyttöön.

Harjoittelu ei keskity ainoastaan välineisiin eli aseiden käsittelyyn, vaan mukana on myös

esimerkiksi liikesarjoja ja pariharjoitteita.


– Tavoitteena on tukea monipuolisesti harrastajan taito- ja kuntotason kehittymistä, kertoo asetekniikoiden opetuksesta vastaava Jose Eskelinen.

Kun asetekniikoiden hallinta on riittävän korkealla tasolla, voidaan siirtyä kontaktia sisältäviin
harjoitteisiin ja ottelemiseen välineitä käyttäen. Pelkästään etäisyyden harjoittelu puumiekan tai kepin kanssa tuo uuden ulottuvuuden kamppailemiseen. Fyysistä kontaktia ja osumia ei tarvitse pelätä. Ohjaaja varmistaa harjoittelun turvallisuuden.


– Turvallisuutta ei missään harjoitteluolosuhteissa unohdeta. Välineiden käyttötaidon harjoitteluvaiheessa eli ensimmäisten kuukausien aikana fyysistä kontaktia ei juurikaan ole. Lisäksi erilaisilla suojavarusteilla pyritään minimoimaan loukkaantumisia.

Asetekniikoiden harjoitteluryhmä on avoin kaikille yli 7-vuotiaille. Aiempaa taekwondokokemusta tai muuta kamppailulajitaustaa ei edellytetä, koska harjoittelu aloitetaan perusasioista.

– Tärkeintä on, että harrastaja toimii ohjaajan opetusten mukaisesti ja nauttii monipuolisesti haastavista harjoituksista, painottaa Eskelinen.


Ohjaaja
Ohjaajana toimii Jose Eskelinen, jolla on pitkä kokemus erilaisista kamppailulajeista (musta vyö Hanmoodossa ja Hoi Jeon Moo Soolissa ja taekwondossa).

Kenelle
Ryhmän harjoitukset on tarkoitettu 7 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille harrastajille.

Asu
Harjoitteluasuna voi käyttää alussa T-paitaa ja verkkareita. Harjoittelemme paljain jaloin.
Myöhemmin tulee hankkia seuran oma T-paita.

Vyökokeet
Kamppailulajeille tyypilliseen tapaan tässäkin ryhmässä pidetään vyökokeita.
Vyökokeen tarkoituksena on varmistaa osallistujan taidot seuraavaa tasoa varten.

Teksti ja kuvat: Riitta-Ilona Hurmerinta


ILMOITTAUDU
< >

Tarina työntekijästämme Josesta

keski-iässä takaisin teininä aloitetun taekwondon pariin

Korean matka - unohtumaton elämys

Inkwon Hwang – taekwondolle ja taekwondoperheelle

Yhteystiedot

Herttoniemen Taekwondo seura
Käyntiosoite: Mekaanikonkatu 15 B
taekwondo.herttoniemi@gmail.com
050 5225917 (puhelu, tekstiviesti, WhatsApp)

kuva kuva kuva

Sijaintimme