Matkakertomus Kukkiwonin examiner-kurssista 27.5-28.5.2016 Brandbu Norja

Ensiksi on varmasti hyvä selventää, mikä Kukkiwon on. Kukkiwon on Etelä-Korean pääkaupungissa Seoulissa sijaitseva taekwondon päämaja, joka päättää taekwondon perustekniikoiden ja liikesarjojen linjauksista. Se myöntää viralliset mustan vyön (dan) sertifikaatit. Kukkiwon ei vastaa kilpailullisista asioista vaan niistä päättää World Taekwondo Federation (WTF).
 
Osallistuin Kukkiwonin järjestämään seminaariin kauniissa Norjan Brandussa 27.–28.5.2016. Examiner-kurssin tarkoituksena oli jakaa osallistujille uusin tieto lajimme tekniikkalinjauksista. Samassa yhteydessä vähintään 4. dan mustan vyön omaavilla oli mahdollisuus suorittaa mustan vyön vyönmyöntökoulutus. Aikaisemmin Kukkiwon ei ole vaatinut erillistä läpikäytyä kurssia vaan jokainen 4. dan tai korkeampi musta vyö on pystynyt myöntämään mustia vöitä. Nyt oikeus on vain Examiner-kurssin hyväksytysti suorittaneilla.
 
Ensimmäinen päivä oli 10 tunnin mittainen. Päivän aikana käytiin teoriatasolla läpi mustan vyön koesäännöt ja -pisteytys, vyökoevaatimukset ja lajitekniikat. Toisena päivänä käytiin kaikki liikesarjat, ja kustakin liikesarjasta tuotiin esille tärkeimmät kohdat, jotka pitää huomioida. Päivän lopuksi pidettiin kirjallinen koe sekä käytännön koe, jossa piti esittää kaksi liikesarjaa.
 
Kuten matkakertomuksesta voi lukea, niin päivät olivat pitkiä ja raskaita. Kuitenkin kurssille osallistuneet ihmiset olivat mahtavia, ja siellä tutustui sekä uusiin ihmisiin että pääsi tapaamaan vanhoja tuttuja vuosien takaa. Nykyään perheellisenä on harvinaista herkkua, että pääsee tällä tavalla intensiivisesti monta päivää harjoittelemaan taekwondoa, joten jokaisesta harjoituksesta "nautin" täysin siemauksin.
 
 
Inkwon Hwang
7. dan musta vyö